رشته مهندسی نرم افزار | کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر
گرایش نرمافزار در مقطع کارشناسی ارشد دانشجویان با سیستمهای عامل پیشرفته، بانکهای اطلاعاتی، برنامه نویسی پیشرفته و تحت WEB، الگوریتمهای پردازش موازی و… آشنا میشوند.
نرم افزار یک برنامه یا مجموعهای از برنامههای حاوی دستورالعمل هایی است که عملکرد مورد نظر را ارائه میدهد. مهندسی نرم افزار فرآیند طراحی، توسعه، آزمایش و نگهداری نرم افزار است. این یک رویکرد سیستماتیک و منظم برای توسعه نرم افزار است که هدف آن ایجاد نرم افزار با کیفیت بالا، قابل اعتماد و قابل نگهداری است. مهندسی نرم افزار شامل انواع تکنیکها، ابزارها و متدولوژیها از جمله تجزیه و تحلیل نیازمندیها، طراحی، تست و نگهداری است.
برخی از اصول کلیدی مهندسی نرم افزار عبارتند از:
- ماژولار بودن: تقسیم نرم افزار به اجزای کوچکتر و قابل استفاده مجدد که می توانند به طور مستقل توسعه یافته و آزمایش شوند.
- Abstraction: پنهان کردن جزئیات پیاده سازی یک جزء و نمایش تنها عملکردهای لازم در سایر بخش های نرم افزار.
- کپسوله سازی: جمع کردن داده ها و عملکردهای یک شی در یک واحد و محافظت از وضعیت داخلی یک شی در برابر تغییرات خارجی.
- قابلیت استفاده مجدد: ایجاد اجزایی که می توانند در چندین پروژه استفاده شوند که می تواند در زمان و منابع صرفه جویی کند.
- تعمیر و نگهداری: بهروزرسانی و بهبود منظم نرمافزار برای رفع اشکالات، افزودن ویژگیهای جدید و رفع آسیبپذیریهای امنیتی.
- تست: بررسی اینکه نرم افزار با الزامات آن مطابقت دارد و اشکال ندارد.
- الگوهای طراحی: حل مشکلات تکراری در طراحی نرم افزار با ارائه الگوهایی برای حل آنها.
- روششناسی چابک: استفاده از فرآیندهای توسعه تکراری و افزایشی که بر رضایت مشتری، تحویل سریع و انعطافپذیری تمرکز دارد.
- یکپارچه سازی و استقرار مداوم: ادغام مداوم تغییرات کد و استقرار آنها در محیط تولید.
گرایش مهندسی نرمافزار در کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر، ظرفیت پذیرش، بازار کار و مهارتهای شغلی
در مقطع کارشناسی ارشد گرایش نرم افزار طبق اعلام دانشگاه صنعتی شریف، شامل سه زیرگرایش سیستمها، مهندسی نرم افزار و الگوریتمها و محاسبات میباشد.
لیست دروس گرایش مهندسی نرم افزار طبق اعلام دانشگاه شریف
- زیرگرایش سیستمها: به جنبههای پیشرفته مربوط به اساس سیستمهای نرمافزاری شامل ارزیابی کارایی، توزیعشدگی، پشتیبانی تصمیم، ذخیره داده و دادهکاوی، سیستمهای واکنشی، معماری سازمانی، و وب معنایی میپردازد
- زیرگرایش مهندسی نرمافزار: به جنبههای پیشرفته مهندسی سیستمهای نرمافزاری شامل روشهای رسمی برای توصیف و ایجاد نرمافزار، معماری نرمافزار، آزمون نرمافزار، مهندسی نیازمندیها، تکامل نرمافزار، و متدولوژیها و الگوهای مهندسی نرمافزار میپردازد.
- زیرگرایش الگوریتمها و محاسبات: به جنبههای الگوریتمی و محاسباتی سیستمهای نرمافزاری شامل مباحث پیشرفته الگوریتمها و ساختمان دادهها، پردازش موازی، الگوریتمهای تقریبی، الگوریتمهای تصادفی، نظریه پیچیدگی، هندسه محاسباتی ، نظریه الگوریتمی بازیها، شبکههای اجتماعی و اقتصادی، و مباحث مربوط به پردازش دادههای حجیم معطوف است.
طول دوره و واحدهای دانشگاهی گرایش مهندسی نرمافزار
- تعداد واحدهای دوره برای دانشجویان پژوهشمحور ۲۹ واحد، و برای دانشجویان آموزشمحور ۳۲ واحد است.
نکته قابل توجه:
(مقطع کارشناسی ارشد به دو شیوه “آموزش محور” و “آموزش و پژوهشی” میباشد. شیوه آموزش محور با محوریت آموزش تنها مبتنی بر واحدهای درسی بوده و فاقد ارائه پایان نامه میباشد. شیوه آموزشی و پژوهشی، محتوای برنامههای آموزشی بر پایه واحدهای درسی و پایان نامه میباشد. لازم به ذکر است که این شیوه تا سال 1389 تنها شیوه آموزشی در مقطع کارشناسی ارشد بوده است. طول مدت تحصیل در هر دو شیوه حداکثر دو سال می باشد.
برای تغییر شیوه آموزشی میتوانید تقاضای خود را در قالب یک نامه کتبی به دانشگاه ارائه بدهید. پس از تقاضانامه کتبی، درخواست دانشجو مطابق با مقررات بررسی شده و در صورتی که دلایل وی مبنی بر تغییر شیوه و یا عدم ارائه پایان نامه قانع کننده باشد، منعی برای تغییر شیوه از آموزش محور به آموزشی و پژوهشی و بالعکس وجود نخواهد داشت.)
- حداقل ۴ درس از مجموعهی دروس گذرانده شده دانشجوی پژوهشمحور باید همگی متعلق به یک زیرگرایش (از زیرگرایشهای فوق) باشند، که زیرگرایش تخصصی دانشجو محسوب خواهد شد.
- حداقل ۲ درس از مجموعهی دروس گذرانده شده نباید متعلق به زیرگرایش تخصصی دانشجو بوده و باید از زیرگرایشهای دیگر گرایش نرمافزار انتخاب شده باشند در صورت موافقت استاد راهنما و مدیر گروه، حداکثر ۲ درس از دروس غیرتخصصی میتوانند از گرایشها یا رشتههای دیگر دانشکده یا دانشگاه انتخاب شوند.
- درمورد دانشجویان آموزشمحور، حداقل ۶ درس از مجموعهی دروس گذرانده شده باید همگی متعلق به زیرگرایش تخصصی دانشجو بوده، و حداقل ۳ درس باید متعلق به زیرگرایشهای دیگر نرمافزار باشند.
- سمینار کارشناسی ارشد: ۲ واحد
- پروژهی کارشناسی ارشد: ۶ واحد (مختص دانشجویان پژوهشمحور)
دروس جبرانی
در صورتی که گذراندن واحدهای جبرانی به تشخیص مدیر گروه برای دانشجو ضروری باشد، میبایستی حداکثر تا پایان سال اول تحصیل حداکثر چهار درس از دروس جدول ۱ را بگذراند.
حداقل نمرهی قبولی برای دروس جبرانی ۱۲ است.
در صورت عدم گذراندن درس در دوره کارشناسی و یا به تشخیص دانشکده، تا دو درس جبرانی اختصاص مییابد.
دروس گروه 1
اخذ حداقل 3 درس از درسهای گروه 1 فوق برای دانشجویان کارشناسی ارشد الزامی است.
دروس گروه 2
گذراندن حداقل 4 درس از یکی از تمرکزهای گروه 2 زیر (یکی از جداول 1 الی 4) به عنوان تمرکز اصلی و حداقل 1 درس از تمرکزهای دیگر (به غیر از تمرکز اصلی) برای دانشجویان کارشناسی ارشد الزامی است.
دروس گروه 3
اخذ حداکثر 1 درس از درسهای گروه 3 برای دانشجویان کارشناسی ارشد مجاز است. دروس اختصاصی دوره دکترا در قالب مفاهیم پیشرفته با تایید دانشکده ارائه میشوند.
درسهای گروه 3 که به صورت مباحث جدید رشته و یا یک درس از سایر دانشکدهها یا گرایشها دیده شدهاند با تشخیص دانشکده میتوانند جایگزین یکی از درسهای گروه 1 یا گروه 2 گردند.
بازار کار و مهارتهای شغلی گرایش مهندسی نرم افزار
در حال حاضر شماره یک رشتههای فنی و مهندسی به رشته کامپیوتر رسیده است و دو گرایش نرم افزار و هوش مصنوعی بیشترین سهم را از بازار کار گرایشهای ارشد کامپیوتر دارند. در حوزه نرم افزار، کار برای فارغ التحصیلان از طراحی نرم افزار تا پیادهسازی پایگاه داده و برنامه نویسی با زبانهای مختلف بسیار متداول شده است.
برای مهندسین نرم افزار بازار کار خوبی ایجاد شده است ولی اینکه چه سطح درآمدی داشته باشند دقیقا بستگی دارد که در چه زبان برنامه نویسی تخصص دارند و چه مهارتی را بیشتر در خود تقویت کردهاند. تفاوت در درآمد آنها دقیقا به این که شما در چه تخصصی از برنامه نویسی مهارت دارید بستگی دارد. رشد روز افزون استارتاپها و کسب و کارهای مرتبط با اینترنت و فناوری کامپیوتر نیز به شدت در بهبود بازار کار گرایش نرم افزار تاثیرگذار بوده است.
ظرفیت پذیرش کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار در دورههای روزانه و شبانه
برای دریافت مشاوره رایگان کنکور با شمارههای 88922915-021| 88809039-021 تماس بگیرید و یا به تلگرام مجموعه به شماره: 09384361587 پیام بدهید.
تهیه کننده و گردآورنده: سرکار خانم فاطمه علائی
دیدگاهتان را بنویسید