رشته مهندسی سخت افزار | کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر
با ظهور تکنولوژی و پیشرفت در R&D، مهندسی سخت افزار در حال حاضر در زمینه های جدیدتر مانند محاسبات سیار و سیستم های توزیع شده، بینایی کامپیوتر و رباتیک و غیره رایج شده است.
تاریخچه مهندسی سخت افزار
مهندسی کامپیوتر به عنوان یک تخصص حرفهای در بازار کار ایالات متحده طی دهههای 1940 و 1950 ظهور کرد. در آن زمان، سیستمهای کامپیوتری اولیه در مراحل اولیه توسعه خود بودند. همانطور که کامپیوترها پیشرفتهتر و پیچیدهتر شدند، مهندسان تخصصها و راهکارهایی را اتخاذ کردند که بر روی سیستم ها و اجزای خود متمرکز بودند.
با تبدیل شدن کامپیوترها به یکی از الزامات زندگی روزمره، تقاضا برای مهندسان متخصص افزایش یافت و امروزه مهندسان سختافزار کامپیوتر نقش بسیار مهم و موثری در حوزه تکنولوژی ایفا میکنند.
ظرفیت پذیرش کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش مهندسی سخت افزار در دورههای روزانه و شبانه، بازار کار و مهارتهای شغلی این رشته
بازار کار و مهارتهای شغلی گرایش سخت افزار
بازار کار متخصصین مهندسی سخت افزار در ایران محدود است، ولی این افراد می توانند دروس اختیاری و پایان نامه خودشان را مشترک با گرایشهای هوش، رایانش و شبکه بگذرانند، بدین صورت بازار کار گستردهتری خواهند داشت. متخصصین این رشته به مطالعه در مورد قطعات سخت افزاری رایانه میپردازد و آنها را طراحی، اختراع و آزمایش میکنند و همچنین ناظر مراحل تولید و نصب این قطعات هستند.
مهندسی سخت افزار فرآیند طراحی، توسعه، آزمایش و تولید سیستمهای کامپیوتری و اجزای مختلف فیزیکی مرتبط با سیستمهای کامپیوتری است. مهندسی سختافزار شامل فرآیند طراحی و توسعه کلیه سختافزارهای مرتبط با الکترونیک مانند حسگرها، پردازندهها و کنترلکنندهها میشود.
کار متخصصین سخت افزار به مهندسین الکترونیک خیلی شبیه است ولی در زمینه رایانه و تجهیزات وابسته به آن کار میکنند. متخصصین سخت افزار کار اختراع و طراحی را بر عهده دارند و گاهی ممکن است وظایف نظارت بر تولید و نصب رایانهها را هم بر عهده بگیرند.
لازم به ذکر است که متخصصین سخت افزار به دلیل پژوهشها، طراحی و ساخت که برعهده دارند، در پیشرفت سریع فناوریهای رایانهای تاثیر به سزایی دارند.
برخی از تواناییهای مهندسین سخت افزار :
- آشنا بودن به ساختار داخلی رایانهها
- تعمیر و نگه داری سیستمهای رایانهای
- طراحی سیستمهای کامپیوتری
- ساخت و توسعه انواع مدلها و سیستمهای مختلف کامپیوتری
- عیبیابی و رفع مشکل سیستمهای کامپیوتری
- طراحی الگوریتمهای مختلف و پیادهسازی آنها
- صنایع تولیدی تجهیزات رایانهای، صنایع و …
- طراحی، توسعه و تولید سیستمهای مختلف کامپیوتری
- ارتقا کیفیت سخت افزار موجود بهوسیله اصلاحهای نرمافزاری و سخت افزاری
- بهینهسازی سیستمهای رایانهای
- راه اندازی و نصب ابزارهای جانبی دستگاهها
- نظارت بر تولید و نصب رایانهها
- عیب یابی و اصلاح سیستمهای سخت افزاری
- بررسی روشهای جدید طراحی و ساخت رایانهها
- طراحی سختافزار جدید
برای دریافت مشاوه رایگان کنکور با شمارههای 88922915-021| 88809039-021 تماس بگیرید و یا به تلگرام مجموعه به شماره: 09384361587 پیام بدهید.
تهیه کننده و گردآورنده: سرکار خانم فاطمه علائی
دیدگاهتان را بنویسید